Skip to main content

Povećana nutritivna vrijednost i zaštita prehrambenih proizvoda biokompatibilnim nanočesticama"

Principal investigator

Project type
Stručni projekti
Programme
Program za istraživanje i razvoj
Financier
Croatian Agency for SMEs, Innovations and Investments
Start date
Sep 16th 2024
End date
Jun 30th 2026
Status
Active
Total cost
199937 EUR

Cilj projekta "Povećana nutritivna vrijednost i zaštita prehrambenih proizvoda biokompatibilnim nanočesticama"

je izrada tehnološki razvijenog funcionalnog prototipa biokompatibilnih NČ s ugrađenim flavonoidima kao

tehnološki razvijenog rješenja koje do danas nije prisutno na tržištuje sa svrhom povećanja nutritivnih

vrijednosti i produženju vremenskog roka trajanja prehrambenih proizvoda primjenom biokompatibilnih

nanočestica (NČ) napunjenih antioksidansima. Ostali ciljevi su povezivanjei znanosti i prehrambene industrije,

te gospodarski razvoj, daljnje istraživanje u navedenom području te komercijalizacija rezultata projekta.

Rezultati istraživanja imali bi višestruke pozitivne učinke: u smanjenju bacanja prehrambenih proizvoda zbog

isteka roka trajanja u doma'instvu, proizvodnji, pakiranju, skladištenju i transportu, u smanjenju emisije

stakleničkih plinova koji doprinose klimatskim promjenama.

This site uses cookies.. Some of these cookies are essential, while others help us improve your experience by providing insights into how the site is being used. For more detailed information on the cookies we use, please check our Privacy Policy.

Customise settings
  • Necessary cookies enable core functionality. The website cannot function properly without these cookies, and can only be disabled by changing your browser preferences.