Prijeđite na glavni sadržaj

Povećana nutritivna vrijednost i zaštita prehrambenih proizvoda biokompatibilnim nanočesticama"

Glavni istraživač

Tip projekta
Stručni projekti
Program
Program za istraživanje i razvoj
Financijer
Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije
Datum početka
16.9.2024.
Datum završetka
30.6.2026.
Status
Aktivan
Iznos financiranja
199937 EUR

Cilj projekta "Povećana nutritivna vrijednost i zaštita prehrambenih proizvoda biokompatibilnim nanočesticama"

je izrada tehnološki razvijenog funcionalnog prototipa biokompatibilnih NČ s ugrađenim flavonoidima kao

tehnološki razvijenog rješenja koje do danas nije prisutno na tržištuje sa svrhom povećanja nutritivnih

vrijednosti i produženju vremenskog roka trajanja prehrambenih proizvoda primjenom biokompatibilnih

nanočestica (NČ) napunjenih antioksidansima. Ostali ciljevi su povezivanjei znanosti i prehrambene industrije,

te gospodarski razvoj, daljnje istraživanje u navedenom području te komercijalizacija rezultata projekta.

Rezultati istraživanja imali bi višestruke pozitivne učinke: u smanjenju bacanja prehrambenih proizvoda zbog

isteka roka trajanja u doma'instvu, proizvodnji, pakiranju, skladištenju i transportu, u smanjenju emisije

stakleničkih plinova koji doprinose klimatskim promjenama.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.