Prijeđite na glavni sadržaj

Transfer tehnologije patentiranih gelatora u prehrambenu industriju

Tip projekta
Znanstveno-istraživački projekti
Program
NextGenerationEU
Financijer
Europska unija
Datum početka
1.6.2024.
Datum završetka
30.6.2026.
Status
Aktivan
Iznos financiranja
199769 EUR
Više informacija

Projekt predstavlja provjeru mogućeg transfera tehnologije intelektualnog vlasništva IRBa u prehrambenu industriju. Pronalazak rješenja kojim će se zdravije tekuće ulje efikasno prevesti u čvrsto stanje i zamijeniti upotrebu palmine masti koja se koristi za skrutnjavanje 50% prerađenih prehrambenih proizvoda, predstavlja izazov današnjice. Cilj projekta je izraditi prototip više i visoke razine (TRL 5-6) koji sadrži patentirane gelatore ulja u prehrambenim namazima pripravljenim bez palmine masti s dodatkom nutritivno zdravijeg jestivog ulja. Cilj projekta je demonstrirati izvedivost u operativnom okruženju pilotiranjem u prehrambenoj industriji na razini TRL 6-7. Smanjenjem udjela palmine masti u prerađenim prehrambenim proizvodima doprinosi se poboljšanju zdravstvenog aspekta proizvoda, zatim ekološkom aspektu smanjenjem eksploatacije palminog drveća, socijalnom aspektu, potiče se lokalno gospodarstvo, održivost te prosperitet proizvođača i krajnjih korisnika (kupaca) proizvoda.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.